Therapeut

Tom Dekkers

Tom Dekkers – Oefentherapeut Cesar & Schroth scoliose/kyfose therapeut

In 2013 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut cesar aan de Hogeschool Utrecht. Mijn specialisme binnen de beweegzorg ligt bij fysieke klachten die langdurig aanwezig en houdingsgerelateerd zijn. Om deze klachten te kunnen behandelen ga ik op zoek naar de oorzaak, pak deze aan en geef een structurele oplossing. Preventie, zelfredzaamheid en een actieve aanpak staan centraal. Zo verander je je beweeggedrag en voorkom je het opnieuw krijgen van klachten in de toekomst.

Door mijn ervaring als sporter en fitnessinstructeur ben ik ook thuis in het sportdomein; met name (chronische) sportgerelateerde klachten veroorzaakt door een verkeerde uitvoering en overbelasting.

Sinds 2018 ben ik gespecialiseerd in de behandeling van scoliose en kyfose (standsafwijkingen van de wervelkolom) bij kinderen en volwassenen. In Duitsland heb ik de opleiding Driedimensionale Schroth Scoliose Therapie afgerond. Deze behandelmethode is goed wetenschappelijk onderbouwd en geeft positieve resultaten bij de behandeling van scoliose.

Als persoon ben ik rustig, integer en sportief. Ik werk al ruim 5 jaar met plezier voor mijzelf en ben van plan hier nog vele jaren mee door te gaan. Geregeld doe ik aan bij- en nascholing voor mijn professionele ontwikkeling. In de toekomst zal de praktijk zich richten op de reguliere oefentherapie cesar en specifieke scoliose/kyfose behandeling.