Patiëntervaringen

Mirjam – 28 jaar, Utrecht

Toen ik veertien was werd er door de chirurg vastgesteld dat ik scoliose heb. Ik werd tot mijn achttiende in de gaten gehouden, maar verder deed ik er niet veel aan (mede omdat er destijds werd gezegd dat er niet zoveel aan te doen is).  Toen ik vorig jaar vanwege erger wordende rugklachten op onderzoek uitging of er toch iets aan te doen is, stuitte ik op de scoliosebehandeling van Van Erp Dekkers. Tom gaf me onder deskundige, plezierige en ontspannen begeleiding gerichte oefeningen om de ene kant van mijn rug soepeler te maken en de andere kant juist te versterken. Hierdoor was er al vrij snel een duidelijke verbetering meetbaar, merkbaar en zichtbaar! De scheefstand van mijn rug is een fors aantal graden minder. De scoliosebehandeling is voor mij heel effectief geweest.

 

Lotte – 24 jaar, Utrecht

”Tom is mee geweest naar een van mijn lessen om te kunnen onderzoeken wat er in de praktijk precies mis ging, om vervolgens de klacht bij de basis te kunnen aanpakken.”

Met mijn knieblessure ben ik terecht gekomen bij Van Erp Dekkers. Van beroep ben ik danser en dansdocent en (vanwege deze topsport) is het cruciaal dat mijn lichaam gezond is en goed functioneert. Doordat ik in de behandelruimte mijn lichaam altijd goed wist te controleren en placeren, kwamen we er niet meteen achter waar het vandaan kwam. Om de directe klachten te verhelpen kreeg ik van Ruud nuttige oefeningen en een ‘massage-rol’ mee naar huis. Dit gaf mij de mogelijkheid om in de running te blijven. Echter gaven ze niet op, want de oorzaak was nog niet geconstateerd. Tom is mee geweest naar een van mijn lessen om te kunnen onderzoeken wat er in de praktijk precies mis ging, om vervolgens de klacht bij de basis te kunnen aanpakken.

Voor mij betekende dit een gevoel van vertrouwen, professionaliteit en doorzettingsvermogen. Deze heren werken zeer persoonlijk en besteden aandacht aan mijn persoonlijke situatie, in plaats van mij te zien als de zoveelste patiënt op een dag. Ik ben super goed geholpen door een kundig, fris en flexibel team

 

Taha – 27 jaar, Utrecht

“Ik kan nu zeggen dat ik vrij ben van rugklachten en dat mijn houding ook mooi en krachtig oogt.”

Ik kwam bij Tom met acute onderrugklachten. Ik had al eerder last van rugklachten en ging hiervoor ook naar de fysiotherapeut, manueel therapeut e.d. Ik merkte dat mijn klachten weliswaar minder werden, maar toch niet volledig verholpen konden worden. Tot ik bij Tom Dekkers terecht kwam; hij pakte het probleem aan bij de oorzaak: een slechte houding in mijn dagelijkse bezigheden. Door een verkeerde houding aan te nemen bij het zitten, bukken e.d. kreeg ik last van mijn onderrug. Dit werd vooral verergerd door in de verkeerde houding krachttraining te doen.

Tom heeft op deskundige wijze het precieze probleem in kaart gebracht en een plan van actie/oefeningen voorgeschreven. Ik kan nu zeggen dat ik vrij ben van rugklachten en dat mijn houding ook mooi en krachtig oogt.

Charlotte – 61 jaar, Utrecht

“Tom luistert en kijkt goed en komt met oefeningen, aanwijzingen en informatie die heel goed passen – met de juiste balans tussen geruststellen, stimuleren en soms weer een beetje afremmen!“

Herstellen na een knie-operatie (partiële prothese, halve nieuwe knie) is zowel een fysiek als een mentaal proces. In beide opzichten heb ik veel steun gehad aan Tom. Wat heel prettig is, is de aanpak “op maat”. Tom luistert en kijkt goed en komt met oefeningen, aanwijzingen en informatie die heel goed passen – met de juiste balans tussen geruststellen, stimuleren en soms weer een beetje afremmen! Ik vond het ook heel prettig dat er niet alleen naar het herstel van de ene knie wordt gekeken, maar naar het geheel, dus bijv. ook hoe je looptechniek is en je balans. Tom heeft mij zowel thuis als in zijn praktijk als op de sportschool bij mijn in de buurt begeleid. En zelfs buiten – de eerste keer dat ik weer ging fietsen. Die flexibiliteit is erg fijn. Ik ben zeer voorspoedig hersteld – met dank aan Tom!

 

Anke – 66 jaar, Utrecht

“Tom is niet louter gefixeerd op het oplossen van een plaatselijk probleem, maar hij denkt in ketens die de verschillende delen van het lichaam met elkaar verbinden. Aan die aanpak heb ik heel veel gehad.”

Hoewel ik door de dag heen wel zo nu en dan pijn in mijn rug had, heb ik daar nooit zoveel aandacht aan besteedt. Het ging steeds over. Pas toen ik bij het fietsen en lopen ook last kreeg heb ik contact opgenomen met Tom.

Tom is niet louter gefixeerd op het oplossen van een plaatselijk probleem, maar hij denkt in ketens die de verschillende delen van het lichaam met elkaar verbinden. Aan die aanpak heb ik heel veel gehad. De oefeningen die ik van hem meekreeg dienden om mijn rug los te maken, te versterken en de coördinatie tussen been rug en buikspieren vergroten. Maar hij corrigeerde ook mijn houding en bewegingen. Hij wees me erop dat ik bij het lopen mijn voet niet genoeg afwikkelde en dat ik met mijn heup te ver naar achter kantelde.

Tom is heel rustig en bedachtzaam en hij heeft me gedurende de reeks behandelingen steeds met aandachtig geobserveerd bij het doen van verschillende oefeningen en steeds paste hij op kleine details aan. Aanvankelijk werden de klachten erger. Een belangrijke oorzaak bleek dat ik de oefeningen te wild uitvoerde. Ook leerde Tom me dat er verschillende soorten pijn zijn en dat je goed op je lichaam moet letten om die verschillende soorten pijn te onderscheiden. Tom leerde me om op elk moment van de oefeningen controle over de oefening te houden.

Door de oefeningen en de houding correctie kan ik weer zonder pijn fietsen en lopen, maar dat niet alleen. Het voelt alsof ik veel meer kracht heb en ik doe het met veel meer plezier omdat het zoveel natuurlijker aanvoelt.