Bedrijfsoefentherapie Utrecht

Wat is bedrijfsoefentherapie?

De bedrijfsoefentherapeut streeft naar het terugdringen van ziekteverzuim, verhogen van de productiviteit en het verbeteren  van de werkcomfort van de werknemer.

Een te hoge fysieke belasting kan leiden tot ziekte bij de werknemer en verzuim op de werkvloer. Dit ontstaat vaak door een verkeerde werkplekafstelling en/of werkhouding. Het zorgt voor een vermindering van de kwaliteit van leven van de werknemer en kost het bedrijf veel geld.

Middels een werkplekonderzoek, training en/of workshop leert de bedrijfsoefentherapeut de werknemer hoe hij of zij de werkhouding en werkplekafstelling kan verbeteren. Op deze manier zal de fysieke belasting verlaagd worden en weet de werknemer hoe hij of zij dit in een nieuwe situatie kan toepassen.

Werkplekonderzoek

Na een werkplekonderzoek heeft de werknemer een goed ingestelde werkplek en weet hij of zij wat een goede werkhouding inhoudt. Tevens is de werknemer in staat een ergonomische werkplek voor zichzelf te creëren, mocht hij of zij verplaatsen naar een andere werkplek. Bij een werkplekonderzoek komen de volgende punten aanbod:

 • Inventarisatie van de werkplek en werkomgeving.
 • Uitvoeren van een kort oefentherapeutisch onderzoek.
  • In kaart brengen van de fysieke klachten.
  • Specifiek onderzoek (beweeglijkheid en kracht van spieren en gewrichten).
  • Afnemen van een vragenlijst m.b.t. de fysieke werkbelasting en/of fysieke klachten.
 • Instructie afstellen van de werkplek (werknemer leert dit zelfstandig te kunnen uitvoeren).
 • Advies betreft het gebruik van ergonomische hulpmiddelen.
 • Aanleren en toepassen van diverse goede werkhoudingen.
 • Advies en tips omtrent het verlagen van de fysieke belasting en het bevorderen van ergonomisch werken.
 • Rapportage naar de werknemer en werkgever met hierin advies en aanbevelingen.
 • Follow-up afspraak (na 2 weken telefonisch) en optioneel na 4 en na 12 weken op de werkplek.

Hebt u vragen over een werkplekonderzoek of bent u benieuwd of dit een oplossing is voor uw vraagstuk? Neem gerust contact op zodat dat wij u vrijblijvend kunnen voorzien van informatie.

Ergonomische hulpmiddelen

Indien een werknemer kampt met een beperking of fysieke klacht, kan het nodig zijn om de belasting te moeten verlagen middels ergonomische hulpmiddelen. Denk hierbij aan een zit-sta tafel, ergonomische muis, ergonomisch toetsenbord of een voetensteun. Dit is een investering die zich in veel van de gevallen terugverdient in het voorkomen van ziekteverzuim en langer inzetbaar houden van de werknemer. Wij kunnen veel van de ergonomische hulpmiddelen 14 dagen ter beschikking stellen zodat deze kunnen worden uitgeprobeerd.

Workshops en trainingen

Wanneer werknemers dezelfde werkzaamheden uitvoeren en/of werkplek hebben, kan ook gewerkt worden in groepsverband in de vorm van een workshop of training.  Deze wordt altijd afgestemd op de werkzaamheden van de werknemers en zal nooit hetzelfde zijn. Een aantal voorbeelden waarvoor een workshop of training geschikt is:

 • Het leren en kunnen instellen van een computerwerkplek op een kantoor met flexplekken.
 • Het verbeteren van de tiltechniek bij werknemers in de productie-industrie of bouwnijverheid.
 • Het optimaliseren van een goed en ontspannen looppatroon en buk- en tiltechniek bij postbodes.

Bent u benieuwd of een workshop of training geschikt is voor uw vraag of probleem? Neem gerust contact op zodat dat wij u vrijblijvend kunnen voorzien van informatie betreft workshops en trainingen.

Kosten

1 persoon4 personen of meer
Werkplekonderzoek
follow up telefonisch na 2 weken
€ 249, –v.a. € 219,- p.p.
Werkplekonderzoek
follow up telefonisch na 2 weken en op locatie na 4 weken
€ 299, –v.a. € 269,- p.p.
Werkplekonderzoek
follow up telefonisch na 2 weken en na 4 en 12 weken op locatie
€ 349, –v.a. € 319,- p.p.
Vanaf aantal personenTraining zonder follow upTraining met follow up
4 personen€ 89,- p.p.€ 129,- p.p.
6 personen€ 79,- p.p.€ 119,- p.p.
8 personen€ 69,- p.p.€ 109,- p.p.
10 personen€ 64,- p.p.€ 104,- p.p.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in één van de diensten van Van Erp Dekkers – bedrijfsoefentherapie? Neem gerust contact met ons op zodat wij u meer kunnen vertellen over onze diensten en uw vragen kunnen beantwoorden. Indien gewenst komen wij vrijblijvend bij u langs voor een kennismaking en het bespreken van uw wensen. Wanneer u direct een offerte wilt aanvragen zult u deze binnen 5 werkdagen per post en email ontvangen.